VISIONXLASER

HAJLÍTÓ BERENDEZÉSEK

A hajlítás a lemezalkatrészek gyártástechnológiájában az egyik leggyakrabban alkalmazott technológia. A mai modern berendezések legnagyobb része a hajlításhoz meghajtásként  már szervohidraulikus rendszert használ, amelyben a zárt hurkú megoldás vezérli a nyomószelep helyzetét. A gerenda mindkét végén, a bal és jobb dugattyúk alatt, egy helyzetmérő rendszer figyeli a gerenda mozgását és pozícionálási pontosságát. Ezek a hajlító berendezések a hidraulika és a programozható koronázó rendszerek segítségével pontos hajlítási szöget biztosítanak, minimális kezelői beavatkozással.

A pontos, megismételhető formázási eredmények garantálásához elengedhetetlen, hogy kompenzáljuk a terheléskor bekövetkező eltérést, hogy elkerüljük a munkadarab középpontjában bekövetkező alakváltozást. Ahhoz, hogy a hajlítási szög az alkatrész teljes hosszában következetes legyen, a lemezhajlító berendezésekben koronázó rendszerre van szükség, ami biztosítja a hatékonyságot, pontosságot és az ismételhetőséget. A nagy szériás alkalmazásoknál a koronázás egyenes hajlítást eredményez a kihívást jelentő, nagy szakítószilárdságú anyagokban is.

CNC stancoló és hajlító berendezéseink gyártója számos szabadalmat jegyez, technológiai kutató-fejlesztő központja jelentős erőforrásokkal rendelkezik, berendezéseiket felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztik. Az általunk forgalmazott gépek nagy szilárdságú, megfelelő merevségű, stabil szerkezetűek, nagyon jól ellenállnak torzulásnak, felületük kialakítása révén kiküszöbölik a belső feszültséget, főbb elemeik kiemelkedő minőségű Rexroth, Schneider, Parke alkatrészek.