VISIONXLASER

VÍZVÁGÓ BERENDEZÉSEK

Számos előnye bizonyos feladatoknál szinte egyértelművé teszi a vizes vágást, de ami a technológia kapcsán elsőként szóba kerül, az a sokoldalúsága. Vízvágó berendezéseinkkel gyakorlatilag bármilyen anyagot vághat, mert a gép tisztán vízsugaras és abrazív vágásra is alkalmas. A főbb felhasznált anyagok: réz, sárgaréz, alumínium, edzett acél, lágyacél, titán, inconel, 304-es rozsdamentes acél, üveg, kerámia, kvarc, kő, laminált anyag, gyúlékony anyagok, de akár habok, szivacsok, szigetelőanyagok stb. A ritka kivételek közül az egyik, amit nem vághatunk vízsugaras vágóval, az edzett üveg. Az edzett üveget a gyártás során feszültség alá helyezik, hogy ha fizikai behatás éri, apró, veszélytelen darabokra törjön szét. Ugyanígy viselkedik a vizes vágóban is – mivel arra tervezték.

A vízvágás további előnyei:

  • Nagy hatásfok: a Waterjet használatával hatékonyan és költségtakarékos módon sokféle alkatrészt tudunk létrehozni, nagyon különböző anyagok felhasználásával.
  • Nincs hőhatásövezet: A hőt, ami vágási folyamat során keletkezik, a víz elvezeti és továbbítja a gyűjtőtartályba. Maga az anyag szinte változatlan marad, nincs hődeformáció.
  • Nagyobb biztonság: Bár bármit meg lehet vágni, a Waterjet mindig nagyon biztonságos. Ennek oka az, hogy nem szükséges benyúlni a Waterjet vágófeje alá, amíg az be van kapcsolva.
  • Környezetbarát: Mindaddig, amíg nem veszélyes anyagot munkálunk meg, az elhasznált csiszoló- és hulladékanyag teljesen környezetbarát és alkalmas talajfeltöltésre. A gránát csiszolóanyag semleges, a többi szeméttel együtt megsemmisíthető.
  • Keskeny bevágás – kevesebb hulladék: A Waterjet vízsugara által eltávolított anyagmennyiség általában körülbelül 0,5 mm széles, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés anyag megy veszendőbe. Ez pedig nagyon fontos, ha például olyan drága anyaggal kell dolgozni, mint a titán vagy bizonyos speciális ötvözetek.